ICA Supermarket Ugglebo

Välkommen till Ockelbos lilla stormarknad

Artikel om 110-årsfirandet

”Ugglebo Arbetarförening: Från 174.000 riksdaler till 10 miljoner/år på 110 års verksamhet

Kan man tänka sig något trevligare än att gå in och handla i någon av de tre Ugglebo-affärerna. En gladlynt, kunnig och serviceinriktad personal möter man överallt. Det spelar ingen roll vilken avdelning man besöker Väl bemött blir man överallt.
– Den parollen har alltid funnits hos Ugglebo sedan starten 1868, säger butikschef Sven Engström.
Ugglebo: Affären där alla trivs!

I den största butiken vid centrum i Ockelbo finns en hel butik kvar från den gamla tiden. Längst upp under takåsarna har den fått plats.

– Det är en härlig känsla att få spegla det gamla mot dagens moderna. Förändringarna från då till nu får man ganska snabbt. Första året butiken fanns omsattes totalt 174.000 riksdaler, idag ligger vi på en årsomsättning omkring 10 miljoner kronor. Det kan man kalla för utveckling.

Ugglebo Arbetarförening AB blev till i en svår tid för att tjäna bygdens folk. Företaget har under de svunna åren i växlande med- och motgång ärligt försökt att fylla sin uppgift. Att det gjort det med besked visar omsättningsökningen. 23 anställda, däribland mestadels tjejer har Sven Engström i dag under ”sina vingar”.

– Några personalproblem uppstår aldrig. Vi är ett härligt sammansvetsat gäng som kämpar med ”näbbar och klor”.

Vi vågar hoppas, att Ugglebo även i fortsättningen kommer att vara till största gagn för allmänheten. Vi ser framtiden an mycket ljust, avslutar Sven Engström.

Samtliga anställda samlade under takåsarna i centrumbutiken i samband med 110-årsfirandet, 1978, Ugglebo Arbetareförenings Aktiebolag

Samtliga anställda samlade under takåsarna i centrumbutiken i samband med 110-årsfirandet, 1978

På bilden ovan har vi fångat samtliga anställda på Ugglebo. Miljön de befinner sig i är av anno 1868. Under takåsarna i centrumbutiken finns allt gammalt bevarat.

Det är en härlig atmosfär att uppleva igen, sa samtliga. Att glädjen står högt i tak hos Ugglebo går inte att ta miste på.

Trots att dagens moderna butik blivit snabbköp har inte serviceinriktningen försvunnit. Snarare tvärtom.
Personalen finns alltid till hands när kunderna behöver råd.”