Skriv ut

Ljummen Västerbottensost med äppelchutney

Smarrig, ljummen Västerbottensost med äppelchutney. Mustig och hissnande god ost, härlig äppelchutney med smak av ingefära, äpplen och äppelcidervinäger. Smakar utmärkt på knäckebröd.

Ingredienser

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Till servering

Så här gör du

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skiva dem i 4 mm tjocka skivor.
  2. Skala och finhacka ingefära, vitlök och schalottenlök.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull (inte osten) och koka i 25-30 minuter.
  4. Häll upp i en ren burk och slut till med ett lock. Chutneyn får gärna stå en vecka för att mogna i smakerna.
  5. Skär sex skivor av Västerbottensosten och värm den högst upp i ugnen på grillvärme.
  6. Till servering: Servera med chutneyn och tunt knäckebröd eller vanligt brytbröd.

 

Fler recept på ica.se >