Skriv ut

1 - 4 tim - Medel

Små kantarellpajer med dill och fetaost

Dessa söta små kantarellpajer är perfekta till kräftskivan eller buffén. Med färdiggjord pajdeg är de enkla att svänga ihop. Fyll med smakrik svamp och syrlig fetaost. 

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017.

Till buffé

TILL BUFFÉ

 

Ingredienser

Portioner: 12 bufféportioner
Vill du ändra antalet portioner? Här kan du göra det >

 

Gör så här

  1. Stansa ut 12 stycken rundlar, ca 10 cm i diameter, av pajdegen (för 12 port). Tryck fast i en muffinsplåt och nagga botten. Ställ i kylen minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalen ca 10 minuter.
  3. Fräs svamp med schalottenlök i smör.
  4. Fördela svampen och fetaost i pajskalen.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, dill, salt och svartpeppar. Fördela äggstanningen i pajskalen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

 

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pajdeg, matfett, fetaost och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pajdeg. Använd mjölkproteinfritt matfett, byt fetaost mot tofu och ersätt mjölk med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

 

Fler recept på ica.se >