Skriv ut

grillad sallad med ortmarinerade kikartor och hari

Grillad sallad är en lika fräsch som snabblagad försommarlunch. Harissayoghurten gör du genom att blanda mezeyoghurt med chilipasta. Servera de grillade grönsakerna med marinerade kikärtor och kyckling!

Ingredienser

Portioner: 4
Vill du ändra antalet portioner? Här kan du göra det >

Kikärtor

Yoghurt

Sallad

Så här gör du

  1. Kikärtor: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka örterna. Pressa citronen. Blanda kikärtorna med citronsaft, olivolja och örter. Smaksätt med salt. Vänd ner kycklingen
  2. Yoghurt: Blanda yoghurt och harissa, smaksätt med salt.
  3. Sallad: Ansa och dela salladen i halvor. Skär zucchinin i centimetertjocka skivor på snedden.  Ansa löken, dela den och tomaterna i halvor. 
  4. Salta grönsakerna och vänd dem i olivoljan och grilla dem på direkt värme. Sallad, zucchini och tomater ca 1 minut på varje sida, löken 2-3 minuter på varje sida på indirekt värme.
  5. Servera de grillade grönsakerna med kikärtor, kyckling och harissayoghurt.

Recept och bild från Findus.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Fler recept på ica.se >