Salsa Verde med sotad lax och grönsallad

Vi är mitt i en ny tid, en grönare tid! Låt dig inspireras och få nya idéer till din gröna meny.
Här är en underbart god Salsa Verde, som passar utmärkt med sotad lax och lite sallad.
Enklare än det låter - och fantastiskt gott!.

Ingredienser

Salsa Verde

  • 2 1/2 - 3 dl olivolja
  • 30 g persilja
  • 30 g gräslök
  • 100 g hackad spenat
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 2 tsk limejuice
  • salt
  • tabasco

Sotad lax

  • 500 g lax
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • nymalen vitpeppar
  • 1/2 citron

Tillbehör

  • 2 huvud grönsallad

Så här gör du

  1. Salsa verde: Börja med att kyla ner olivoljan i frysen ca 2 timmar så att den stelnar något.
  2. Mixa örter, spenat och dijonsenap till en slät massa. Tillsätt den kalla oljan och mixa såsen slät och grön.
  3. Smaksätt såsen med limejuice, salt och några droppar tabasco.
  4. Förvara såsen i kyl till servering så håller konsistensen bättre. Om såsen delar sig så är det bara att mixa upp den med mixerstav igen.
  5. Lax: Skär laxen i 3 cm stora kuber.
  6. Blanda salt och socker och gnid in laxbitarna i blandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter.
  7. Tillbehör: Skölj salladen och fördela den på ett fat.
  8. Lax: Torka av laxen väl med papper och bryn den i het stekpanna 1–2 minuter på varje sida tills den blir ”sotad”.
  9. Lägg upp laxen på salladen och klicka över Salsa Verde. Avsluta med malen vitpeppar och lite pressad citron.

Recept och bild från Findus.

 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Tips

Iskall olivolja gör såsen krämig.

 

Fler recept på ica.se >