Kom igång med cyklingen - ICA-klassikern har rullat igång med momentet cykling

Nu har ICA-klassikern rullat igång med momentet cykling! Du har nio veckor på dig att avverka 300 kilometer – på en vanlig cykel, elcykel, spinningcykel, testcykel eller armcykel. ICA-coacherna Josephine Tjernström och Mikaela Naess ger tips på hur du får till trampet i vardagen!

1. Ta hjälp av ett proffs när du väljer cykel

Längre stunder på sadeln kräver en bra cykel. För att undvika värk i ländrygg, axlar, nacke och knän är det exempelvis viktigt att avståndet mellan styret och sadeln varken är för stort eller för litet, att sadeln varken är för hög eller för låg. Ta därför hjälp av en expert!

Att köpa cykel – experten tipsar

2. Bli en vardagscyklist och cykla till jobbet

Hur ska man hinna cykla 300 kilometer, även om man har nio veckor på sig? Jo, knepet är att väva in cyklingen i vardagen. Att cykla till jobbet. Att cykla till affären. Att cykla vart du än ska. Tänk på cykeln som ditt transportmedel nummer ett.

3. Bli en helgcyklist och cykla med barn

Upptäck världen från sadeln! Cykla till en bondgård, en stilla sjö, en slottsruin eller en rolig affär på andra sidan stan … Ta med eventuella barn, och maxa energin och utflykten genom att ta med en riktigt god matsäck.

4. Planera din cykling

För att cykeln ska bli transportmedel nummer ett krävs planering. När behöver du cykla hemifrån för att hinna till morgonmötet? Vilken väg ska du ta? Tips! På Google Maps kan du få hjälp att hitta den snabbaste cykelvägen från punkt A till punkt B i hela Sverige. Det finns även ett flertal appar som guidar till bra cykelvägar.

5. Börja försiktigt – och öka succesivt 

Som med all träning gäller det att inleda lugnt. Har du inte cyklat på länge? Vänj kroppen genom att cykla ett par kilometer i taget. Om det börjar värka i ländrygg, axlar eller nacke, fundera på om cykelns inställningar behöver justeras för att passa din kropp.

Prova också några stärkande övningar som du kan göra hemma.

6. Leta upp en cykelkompis

Allt blir roligare tillsammans, även cyklingen. På många ställen i världen finns sajter där du kan hitta en ”bike buddy” – en annan cyklist som kan göra dig sällskap. I väntan på att den strålande idén ska komma till Sverige, försök att locka med dig en kompis, granne eller kollega.

7. Använd hjälm och håll koll på trafiken 

Numera finns det en uppsjö av hjälmar, allt ifrån supersportiga modeller till hattliknande hjälmar som matchar kavajen. Så skydda ditt huvud! Var också uppmärksam på trafiken och glöm inte att trafikreglerna gäller även dig. Tips! De flesta håller armen åt sidan när de ska svänga. Men känner du till tecknet för att stanna? Handen rakt upp i luften!

8. Fler tips

Bli en starkare och snabbare cyklist! Susanne Ljungskog, en av Sveriges bästa cyklister genom tiderna, listar här sina bästa tips >

 

ica ugglebo dagens lunch

Dagens lunch - varje dag mellan 11-13

Vi har varm lunch måndag-fredag mellan 11.00-13.00. Hämtas i charken.

ica ugglebo facebook

Följ oss på Facebook

Gilla oss på Facebook så får du nyheter, inspiration och smarta tips - direkt i ditt flöde.

> Till vår Facebook-sida

ica ugglebo salladsbar

Vår fräscha Salladsbar!

Mixa din egen sallad 10:90 / hg.

ica ugglebo catering

Vårt cateringsortement

Med ett brett urval av mat och godsaker erbjuder vi catering som passar till varje tillfälle när du vill bjuda på något gott.

> Se vårt cateringsortiment

ica ugglebo ica hemma

ICA Hemma

Handla dina köksprylar, leksaker, film, spel, böcker och inredning för hemmet på ICA Hemma. Gör dina val i lugn och ro, enkelt och bekvämt.</p

ica ugglebo delidisken

Delidisken

Vår nya delidisk är på plats, vi fyller den efter era behov!