30 min - Medel

Melon- och fetaostsallad med mynta & rosépeppar - recept och bild från Santa Maria

Recept och bild från Santa Maria.

Njut av sommarens favoritsallad året om! Här är en matig variant på melon- och fetaostsallad med quinoa, ugnsbakad blomkål och mortlad rosépeppar. En fantastisk god sallad som passar både till lunch och middag.

Ingredienser

Portioner: 4

Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 2 dl okokt quinoa
  • 1 litet blomkålshuvud i små buketter (1 litet blomkålshuvud motsvarar ca 500 g)
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 70 g babyspenat
  • 2 avokador i skivor
  • 1 liten rödlök i tunna halvmånar
  • 1 nätmelon skalad i 2 cm stora kuber
  • 2 paket fetaost (à 150 g) i 2 cm stora kuber
  • 2 tsk torkad mynta
  • 2 tsk mortlad rosépeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Lägg blomkålsbuketterna i en ugnsfast form, ringla över hälften av olivoljan och strö over salt. Rosta i ugnen i ca 20 min.
  4. Blanda alla grönsakerna tillsammans med melonen på ett stort fat.
  5. Blanda ned quinoa och blomkål på fatet och vänd runt, toppa med fetaost och ringla över resten av olivoljan, mynta och mortlad rosépeppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Fler recept på ica.se >

15 min - Enkel

Paloma - mexikansk drink med grapefrukt och lime - ett recept från ICA Buffé

Alkoholfri variant av den fräscha mexikanska drinken Paloma. Passar bra som fördrink på sommarfesten. Grapefrukt och lime gör Paloman syrlig och frisk och honungen rundar av.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017

Till buffé

TILL BUFFÉ

Ingredienser

Portioner: ca 4 l

  • 2 l grapefruktjuice
  • 2 l kolsyrat vatten
  • 1 dl färskpressad limejuice
  • 1/2 dl agavesirap eller honung
  • 1/2 l is
  • skivad grapefrukt och lime

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en stor glasburk med lock och tappkran, eller i en stor skål.
  2. Fyll på med skivad grapefrukt, lime och is.
  3. Sätt på locket och servera.
  4. Fyll eventeullt på med mer is.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Tips: Servera ljus tequila vid sidan av för den som vill spetsa drinken.

 

Fler recept på ica.se >

 

15 min - Enkel

Läskande lemonana - ett recept från ICA Buffé

En god törstsläckare gjord av citron, lagom med socker och färsk mynta. Lemonanan kan även blandas med is och mixas till en slush. Hur du än gör så drick den iskall och servera gärna i stort glas!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018

Till buffé

TILL BUFFÉ

Ingredienser

Portioner: Ca 1 1/2 l

Sockerlag

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl kallt vatten

Lemonana

  • 2 dl färskpressad citronjuice (2 dl motsvarar saft från ca 2 citroner)
  • 8 dl vatten
  • 2 dl färsk mynta
  • citronskivor

Gör så här

  1. Sockerlag: Blanda socker med vatten. Rör tills sockret löses upp.
  2. Lemonana: Blanda ner citronjuice och resten av vattnet. Rör ner myntan och citronskivor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Fler recept på ica.se >

 

1-4 tim - Medel

Vårig frittata - ett recept från ICA Buffé

Härlig frittata med vårens första primörer. Perfekt till vårens bufféer eller som lunch med lite nyskördat grönt till. Gör i långpanna, skär i bitar och frys in det du inte äter upp, så har du vårkänsla i frysen när du behöver den nästa gång.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018

Till buffé

TILL BUFFÉ

Ingredienser

Portioner: 4

Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 1 gul lök
  • 6 knipplökar
  • 1/2 knippe morötter (à 400 g)
  • 500 g kall kokt potatis
  • 2 msk olja
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl filmjölk
  • 8 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och strimla den gula löken.
  3. Ansa och skär knipplöken längs med.
  4. Ansa och skiva moroten tunt.
  5. Skär den kokta potatisen i skivor.
  6. Fräs den gula löken i olja tills den mjuknar.
  7. Blanda den gula löken (knipplöken ska läggas på frittatan sist) med morötter, potatis, hälften av den rivna osten och gräslök i en bunke.
  8. Vispa ihop grädde, filmjölk, ägg, persilja, salt och peppar i en annan bunke.
  9. Klä en ugnsform, ca 30 x 20 cm med bakplåtspapper (för 4 port).
  10. Lägg grönsaksblandningen i formen och häll på äggstanningen.
  11. Fördela knipplöken och strö över resten av riven ost.
  12. Täck med aluminiumfolie och ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  13. Ta bort folien och låt stå ytterligare 5–10 minuter tills den får lite färg.
  14. Låt svalna och skär bitar.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av vispgrädde och filmjölk.

 

Fler recept på ica.se >

 

1-4 tim - Enkel

Picklad rabarber och rädisa - ett recept från ICA Buffé

Picklad rädisa och rabarber blir ett supergott och enkelt tillbehör till vårens och sommarens sallader, eller till grillat. Ättiksinläggningen rundar dessutom av den ibland skarpa syran som finns i rabarbern på ett fint sätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018

Till buffé

TILL BUFFÉ

Ingredienser

Portioner: Ca 5 dl

  • 4 rabarberstjälkar
  • 1 knippe rädisor (à 200 g)

Lag

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Ansa och skölj rabarber och rädisor.
  2. Skiva rabarber och rädisorna tunt, gärna på mandolin.
  3. Lägg i en glasburk med lock.
  4. Koka upp vatten, socker, ättika och salt.
  5. Häll den varma lagen över rabarbern och rädisorna.
  6. Sätt på locket och låt svalna.
  7. Låt stå i kylen minst ett dygn innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Fler recept på ica.se >