1 - 4 tim - Medel

Små kantarellpajer med dill och fetaost

Dessa söta små kantarellpajer är perfekta till kräftskivan eller buffén. Med färdiggjord pajdeg är de enkla att svänga ihop. Fyll med smakrik svamp och syrlig fetaost. 

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017.

Till buffé

TILL BUFFÉ

 

Ingredienser

Portioner: 12 bufféportioner
Vill du ändra antalet portioner? Här kan du göra det >

  • 2 rullar färdig kyld pajdeg (à 250 g)
  • 200 g svamp (gärna kantareller)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 100 g smulad fetaost
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

 

Gör så här

  1. Stansa ut 12 stycken rundlar, ca 10 cm i diameter, av pajdegen (för 12 port). Tryck fast i en muffinsplåt och nagga botten. Ställ i kylen minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalen ca 10 minuter.
  3. Fräs svamp med schalottenlök i smör.
  4. Fördela svampen och fetaost i pajskalen.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, dill, salt och svartpeppar. Fördela äggstanningen i pajskalen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

 

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pajdeg, matfett, fetaost och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pajdeg. Använd mjölkproteinfritt matfett, byt fetaost mot tofu och ersätt mjölk med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

 

Fler recept på ica.se >

 

grillad sallad med ortmarinerade kikartor och hari

Grillad sallad är en lika fräsch som snabblagad försommarlunch. Harissayoghurten gör du genom att blanda mezeyoghurt med chilipasta. Servera de grillade grönsakerna med marinerade kikärtor och kyckling!

Ingredienser

Portioner: 4
Vill du ändra antalet portioner? Här kan du göra det >

Kikärtor

  • 1 förp kikärter (à 380 g)
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 2 förp stekta & skivade minutfiléer av kyckling (à 200 g)

Yoghurt

  • 2 dl mezeyoghurt
  • 1 - 2 tsk harissa (chilipasta)

Sallad

  • 2 hjärtsallad
  • 1 zucchini
  • 4 färska lökar
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Kikärtor: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka örterna. Pressa citronen. Blanda kikärtorna med citronsaft, olivolja och örter. Smaksätt med salt. Vänd ner kycklingen
  2. Yoghurt: Blanda yoghurt och harissa, smaksätt med salt.
  3. Sallad: Ansa och dela salladen i halvor. Skär zucchinin i centimetertjocka skivor på snedden.  Ansa löken, dela den och tomaterna i halvor. 
  4. Salta grönsakerna och vänd dem i olivoljan och grilla dem på direkt värme. Sallad, zucchini och tomater ca 1 minut på varje sida, löken 2-3 minuter på varje sida på indirekt värme.
  5. Servera de grillade grönsakerna med kikärtor, kyckling och harissayoghurt.

Recept och bild från Findus.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Fler recept på ica.se >

 

 

Salsa Verde med sotad lax och grönsallad

Vi är mitt i en ny tid, en grönare tid! Låt dig inspireras och få nya idéer till din gröna meny.
Här är en underbart god Salsa Verde, som passar utmärkt med sotad lax och lite sallad.
Enklare än det låter - och fantastiskt gott!.

Ingredienser

Salsa Verde

  • 2 1/2 - 3 dl olivolja
  • 30 g persilja
  • 30 g gräslök
  • 100 g hackad spenat
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 2 tsk limejuice
  • salt
  • tabasco

Sotad lax

  • 500 g lax
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • nymalen vitpeppar
  • 1/2 citron

Tillbehör

  • 2 huvud grönsallad

Så här gör du

  1. Salsa verde: Börja med att kyla ner olivoljan i frysen ca 2 timmar så att den stelnar något.
  2. Mixa örter, spenat och dijonsenap till en slät massa. Tillsätt den kalla oljan och mixa såsen slät och grön.
  3. Smaksätt såsen med limejuice, salt och några droppar tabasco.
  4. Förvara såsen i kyl till servering så håller konsistensen bättre. Om såsen delar sig så är det bara att mixa upp den med mixerstav igen.
  5. Lax: Skär laxen i 3 cm stora kuber.
  6. Blanda salt och socker och gnid in laxbitarna i blandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter.
  7. Tillbehör: Skölj salladen och fördela den på ett fat.
  8. Lax: Torka av laxen väl med papper och bryn den i het stekpanna 1–2 minuter på varje sida tills den blir ”sotad”.
  9. Lägg upp laxen på salladen och klicka över Salsa Verde. Avsluta med malen vitpeppar och lite pressad citron.

Recept och bild från Findus.

 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Tips

Iskall olivolja gör såsen krämig.

 

Fler recept på ica.se >

 

Ljummen Västerbottensost med äppelchutney

Smarrig, ljummen Västerbottensost med äppelchutney. Mustig och hissnande god ost, härlig äppelchutney med smak av ingefära, äpplen och äppelcidervinäger. Smakar utmärkt på knäckebröd.

Ingredienser

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  • 4 äpplen (4 st motsvarar ca 500 g)
  • 1 bit skalad ingefära (1 bit motsvarar ca 30 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 1 msk bruna senapsfrön
  • 2 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • ca 150 g Västerbottensost

Till servering

  • tunt knäckebröd eller brytbröd

Så här gör du

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skiva dem i 4 mm tjocka skivor.
  2. Skala och finhacka ingefära, vitlök och schalottenlök.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull (inte osten) och koka i 25-30 minuter.
  4. Häll upp i en ren burk och slut till med ett lock. Chutneyn får gärna stå en vecka för att mogna i smakerna.
  5. Skär sex skivor av Västerbottensosten och värm den högst upp i ugnen på grillvärme.
  6. Till servering: Servera med chutneyn och tunt knäckebröd eller vanligt brytbröd.

 

Fler recept på ica.se >