45 min - Medel

Chokladvåfflor med grädde och bär - Recept och bild i samarbete med Skånemejerier MåVäl

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier MåVäl.

Krispiga våfflor med delikat choklad, hur kan det bli fel? I den här chokladvåfflan blandar du ner riven mörk choklad i smeten innan de gräddas gyllenbruna i våffeljärnet. Så gott, och så enkelt!

Ingredienser

Portioner: 4

Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

Våfflor

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 100 g smält, laktosfritt smör
  • 6 dl laktosfri vispgrädde
  • ägg
  • 150 g laktosfri, mörk choklad

Topping

  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 msk socker
  • färska bär

 

Gör så här

  1. Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao och salt.
  2. Rör i det smälta smörer, vispgrädde och ägg till en jämn smet.
  3. Riv chokladen på ett rivjärn och blanda ner i våffelsmeten.
  4. Värm ett våffeljärn och lägg på en klick smör. Häll i smet och grädda till gyllenbruna våfflor.
  5. Topping:
    Vispa grädden tillsammans med socker.
    Servera våfflorna med grädde och färska bär.

För alla

Fri från laktos men innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier MåVäl.

Här finns fler 100% laktosfria recept 100% gott! >

 

30 min - Medel

Apelsinscones med palsternacka - ett recept från Buffé

Baka lite nyttigare och saftigare scones med riven palsternacka och rågsikt. Finrivet apelsinskal ger sconesen extra smak. Snabba att röra ihop på morgonen. Servera med smakrik ost, creme cheese och en god marmelad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017.

Till buffé

TILL BUFFÉ

 

Ingredienser

Portioner: 2 bröd

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 4 dl finriven palsternacka
  • 1/2 msk finrivet apelsinskal
  • 1/2 dl blandade frön (t ex. pumpa- sesam- och solrosfrön)

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda vetemjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt rumsvarmt smör och nyp ihop.
  4. Tillsätt mjölk, palsternacka och aplesinskal och rör ihop till en kladdig deg.
  5. Forma till två runda bröd med lätt mjölade händer på en bakpappersklädd plåt och platta till lätt. Skär ett kryss över varje bröd.
  6. Grädda i 12-15 minuter.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Fler recept på ica.se >

 

30 min - Enkel

Matig pasta med pesto - Recept och bild i samarbete med Valio MiFú

Matig pasta med pesto - Recept och bild i samarbete med Valio MiFú

En matig pasta pesto räddar dig ur middagsfunderingarna! I det här receptet blandar vi dessutom i matiga mjölkproteingryn för en extra mättande middag. Servera gärna med tomater och några kvistar basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 400 g spaghetti
  • smör eller margarin (till stekning)
  • 1 förp, gryn av mjölkprotein à 330 g (t ex MiFú naturell)
  • 100 g pesto
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Till servering

12 körsbärstomater
färsk basilika

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Smält smör i en stekpanna och bryn grynen på hög värme.
  3. Blanda spaghettin med gryn, pesto och olivolja.
  4. Smaka av med salt och peppar.

 Till servering

Garnera med halverade körsbärstomater och basilika och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i MiFú proteinet och peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

 

Fler recept på ica.se >

15 min - Enkel

Lyxa till frukosten med en vacker trifle. Recept och bild i samarbete med Alpro.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Trifle är kanske mer känd som dessert men gör nu entré på frukostbordet. Varva helt enkelt sojabaserad yoghurt, färska frukter och bär och smul från kokoskakor i ett fint glas, så har du en riktigt tjusig frukost.

Ingredienser

Portioner: 4
Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 6 dl sojabaserad yoghurt
  • 250 g bär (t ex. hallon, jordgubbar, björnbär och blåbär)
  • 6 hårda kokoskakor eller kokosflarn

Gör så här

  1. Häll yoghurt och bär i en mixer och blanda tills du får en jämn konsistens och fin rosa färg. Spara lite av bären till garnering.
  2. Smula kakorna/flarnen i små bitar i botten av 4 glas (för 4 port). Spara lite av kakorna till garnering.
  3. Häll yoghurtblandingen över kaksmulorna, toppa med bär och resterande kaksmul.

 Ta en sked och dyk ner i din underbara frukost!

För alla

Kontrollera noga innehållet i kakorna/flarnen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kakor.

Tips

Istället för kakor kan du använda en crunchy granola som denna Granola med honung och kokosolja.

Fler recept på ica.se >

30 min - Medel

Recept på räkor indienne med spaghetti från ICAs matkasse

Krämig räkgryta med smaker från curry, vitlök, tomat och majs. Blanda i räkorna det sista du gör i grytan så att de blir varma och vänd sedan ner den hackade persiljan. Ät tillsammans med den nykokta spagettin och middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2018. Till matkassen >

Ingredienser

Portioner: 4
Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 4 port spaghetti

Räkgryta

  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 dl hackad gul lök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 400 g frysta, skalade räkor
  • 1/2 ask, färsk persilja (à 20 g)

Gör så här

  1. Tina räkorna.

  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  3. Räkgryta:
    Häll av majsen. Fräs lök, och curry hastigt i matfettet i en gryta. Rör ner pressad vitlök, tomatpuré, tomater, grädde och majs. Låt sjuda ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.

  5. Hacka persiljan och vänd ner.

 Servera räkgrytan med pastan.

 

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

 

Tips

För mer hetta, smaksätt med sambal oelek.

Fler recept på ica.se >