30 min - Medel

Macka med grillbacon, krämig brie och tomat - ett recept från ICA

Mackmiddag? Satsa högt! Här är en härligt matig macka fylld av läckerheter som brie, avokado och grillbacon. Låt alla ingredienser, även surdegsbrödet, få sin vända på grillgallret och toppa med krispigt rostad lök, söt balsamicosirap och heta chiliflakes.

 

Portioner: 4

Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 2 plommontomater
  • 250 g gula körsbärstomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamicosirap
  • salt
  • svartpeppar

Bacon och bröd

  • 350 g grillbacon
  • 4 skivor vitt surdegsbröd
  • 200 g brieost
  • 2 avokador
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl rostad lök

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken tunt.
  2. Blanda tomat och lök med olja, vinäger och krydda med salt och peppar.
  3. Bacon och bröd: Grilla bacon och bröd. Skiva brieosten och lägg på bröden en stund på sidan av grillen så att osten börjar smälta något.
  4. Dela avokadon och gröp ur och mosa en halva på varje brödskiva. Salta och krydda med chiliflakes.
  5. Lägg ihop mackan med alla tillbehör och toppa med rostad lök.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri brieost.

 

Fler recept på ica.se >

30 min - Medel

Sliders med avokado och jalapenoyoghurt - ett recept från ICA

Sliders – eller minihamburgare, på ren svenska – är perfekta som tilltugg eller förrätt. Och när de är så här fräscha kan du unna dig många. Krispig sallad, krämig cheddarost och avokadoyoghurt med jalapeño och lime. Få ingredienser. Mycket smak. Mycket gott.

 

Portioner: 8 st.

  • 1 färsk jalapeño eller inlagd jalapño (1 färsk motsvarar 1 msk inlagd jalapeño)
  • 2 avokador
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 1/2 lime
  • salt och svartpeppar
  • 2 tomater
  • 1 kruka krispsallad
  • 8 sliders (små hamburgare)
  • smör till stekning
  • 8 skivor ost (gärna cheddar)
  • 8 sliderbröd (små hamburgerbröd)

Gör så här

  1. Skär av toppen från chilin. Dela den på längden och kärna ur. Strimla chilin fint, eller hacka den inlagda.
  2. Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadorna. Lägg den i en bunke. Mosa avokadon tillsammans med yoghurt. Tillsätt chilin och smaksätt med några droppar limesaft, salt och peppar.
    Skär tomaterna i skivor. Dela salladsbladen.
  3. Stek i smöret eller grilla hamburgarna, ca 3 minuter på varje sida, eller tills innertemperaturen är 70˚C. Krydda med salt och peppar. Lägg en skiva ost på varje hamburgare.
  4. Lägg sallad, tomat och avokadoyoghurt på brödbottnarna. Lägg på en hamburgare på varje och lägg på överdelen av brödet.

För alla

Kontrollera noga innehållet på brödet. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och lakttosfritt smör eller olja. Kontrollera innehållet i osten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smöret mot olja eller mot mjölkproteinfritt matfett. Uteslut osten eller ersätt med mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Fler recept på ica.se >

45 min

Gratinerad kyckling - ett recept från ICAs matkasse

Gratinerad kyckling i ugn, en väldigt enkel rätt att tillaga och med ingredienser som bidrar till en härlig kombination av smaker. Kycklingbitarna täcks av en gräddig sås med chili, oregano, salt och peppar. Där rikligt med ost strös över innan gratängen avslutas i ugnen. Servera detta med ris och knaprig broccoli.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2015:

Till matkassen

TILL MATKASSEN

Ingredienser

Portioner: 4
Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 msk oregano
  • 2 krm salt
    1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 250 g broccoli

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär kycklingen i grova skivor och stek dem i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  • Koka upp grädde, chilisås, oregano, salt och peppar i en kastrull.
  • Häll såsen över kycklingen.
  • Strö på ost och sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Ansa broccolin och skär i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 4 minuter.
  • Starta timer
  • Servera kycklingen med ris och broccoli.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

 

Fler recept på ica.se >

30 min - Enkel

Tomatbräserad bringa med gremolata och tomat - ett recept från Buffé

Tomatbräserad bringa serveras här tillsammans med fluffigt ris och en tomatsallad med gremolata. Gremolatan gör du genom att blanda hackad persilja, citronskal, olivolja och vitlök. Blanda sedan med tomaterna för en smakrik sallad som passar utmärkt till bringan.

 Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2018:

Till matkassen

TILL MATKASSEN

Ingredienser

Portioner: 2
Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 2 port alspånsrökt nötbringa
  • 1/2 burk pastasås zucchini & paprika (à 420 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 port ris

Tomatsallad

  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1/2 citron
  • 1/2 ask körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar

Gör så här

  • Skiva och värm bringan i pastasåsen och vattnet i en kastrull under lock ca 20 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Tomatsallad: Hacka persiljan och riv det yttersta skalet av citronen.
  • Dela tomaterna och blanda med persilja, citronskal och olivolja.
  • Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
  • Servera bringan med ris och tomatsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i nötbringan och pastasåsen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Fler recept på ica.se >

30 min - Medel

Vegansk Thai Curry - Recept och bild i samarbete mellan ICA och Gold & Green

Recept och bild i samarbete med Gold & Green.

Vad sägs om en vegansk gryta med thailändska smaker till middag? Mm-mmh! Här kokas potatis, sötpotatis och Pulled Oats upp i krämig kokosmjölk som smaksätts med ingefära och currypaste. Servera med perfekt klibbigt jasminris, ät och njut.

Ingredienser

Portioner: 4

Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 4 port jasminris
  • 1 stor potatis
  • 1/2 liten sötpotatis
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • 3 msk olivolja
  • 1 paket pulled oats ingefära (à 240 g)
  • 2 msk grön currypasta
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk

 

Till garnering

  • färsk koriander
  • hackad chili

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och tärna potatis och sötpotatis.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
  5. Koka potatis och sötpotatis.
  6. Stek under tiden lök, vitlök och ingefära i oljan på medelvärme.
  7. När de har fått en fin yta, lägg i potatis, sötpotatis och Pulled Oats.
  8. Stek ytterligare några minuter.
  9. Blanda ner currypaste, buljongtärning och kokosmjölk och låt småkoka 2-3 minuter.
  10. Servera med jasminris och garnera gärna med färsk koriander och chili.

 

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pulled oats.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med Gold & Green.

Fler recept på ica.se >