1-4 tim - Medel

Gräddpudding med rosengeranium och smultron - ett recept från ICA Buffé

Gräddpudding med rosengeranium och smultron är en härligt söt och somrig dessert. Smultron och citron är tongivande smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007

Till buffé

TILL BUFFÉ

Ingredienser

Portioner: 4

Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 10 rosengeraniumblad eller rivet citronskal (10 rosengeraniumblad motsvarar rivet skal av 1/2 citron)
  • 4 dl grädde (valfri sort)
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smultron eller andra röda bär
  • 1 msk strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 msk vatten till smältning

Garnering

  • Lite smultron och gärna rosengeraniumblommor

Gör så här

  1. Skölj bladen och riv dem i mindre bitar. Koka upp grädde, socker och blad. Låt det stå 1 timme så bladen hinner ge smak.
  2. Rensa bären och lägg dem i en kastrull med sockret. Spara några till dekoration. Hetta upp bären och rör tills sockret smält.
  3. Fördela i glasen.
  4. Sila bort rosengeraniumbladen från gräddblandningen.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp dem och smält dem på svag värme i en kastrull med vattnet (eller i mikro). Vispa i det i gräddblandningen.
  6. Häll blandningen över smultronen i glasen och ställ kallt minst 3-4 timmar eller över natten.
  7. Garnera med lite smultron och gärna blommor och blad.

 

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go.

 

Fler recept på ica.se >