1-4 tim - Medel

Friterad kladdkaka med glass och bär - ett recept från ICA Buffé

Recept på friterad kladdkaka toppad med glass och färska bär. Frasig succé!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014

Till buffé

TILL BUFFÉ

Ingredienser

Portioner: 4

Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 4 bitar kladdkaka (köpt eller hembakt)
  • 1/2 påse frityrpulver (à ca 65 g)
  • ca 1 l frityrolja

Till servering

  • Vaniljglass
  • Chokladsås
  • Marshmallows
  • Färska bär (t ex bigaråer och jordgubbar)

Gör så här

  1. Lägg kladdkakan i frysen ca 2 timmar.
  2. Blanda frityrmixen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp frityroljan i en kastrull till 180°C.
  4. Doppa kladdkaksbitarna i frityrsmeten och lägg sedan ner i den heta oljan. Fritera tills de fått gyllene färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera genast med glass, chokladsås, marshmallows och färska bär.

 

Här hittar du fler härliga kladdkakerecept >