30 min - Medel

Bönburgare med vita bönor - recept från ICA i samarbete med Lantmännen GoGreen

Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.

En matig och het sommarburgare som tillagas i ett nafs – de färdigkokta bönorna gör denna rätt väldigt snabblagad. Bönornas milda smak gifter sig fint med den heta chilin, krämiga avokadon och de umamirika röda tomatskivorna. Ringla över chilimajonnäs och ät er mätta och belåtna.

Ingredienser

Portioner: 4

Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 400 g svenskodlade små vita bönor (väl sköljda)
  • 1 färsk hackad chili (1/2 - 1 färsk chili motsvarar ca 30 g)
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • olja till stekning/grillning
  • 4 hamburgerbröd

Chilimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • srirachasås efter smak

Tillbehör

  • 2 avokador
  • 50 g skott eller groddar
  • sallad
  • tomat

 

Gör så här

  1. Skölj bönorna under rinnande vatten i ett durkslag, låt rinna av.
  2. Finhacka chilin.
  3. Mixa bönorna med mixerstav och blanda i chili, potatismjöl, salt och peppar.
  4. Forma till burgare och pensla med olja.
  5. Grilla eller stek burgarna 3–4 min per sida, salta och peppra.

  6. Chilimajonnäs:
    Blanda ihop chilimajonnäsen.

  7. Tillbehör:
    Gröp ur avokadoköttet och skär det i skivor.

  8. Servera burgarna i hamburgerbröd med avokado, skott, sallad, tomatskivor och chilimajonnäs.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Lägg bönburgarna i frysen ca 30 minuter innan grillning/stekning, då håller de ihop ännu bättre.

 

Fler recept på vegetariska burgare >