1-4 tim - Medel

Kallrörd rabarberlemonad - ett recept från ICA Buffé

Inget är så läskande som ett glas iskall lemonad. Här med smak av rabarber. Genom att kallröra lemonaden lockas den fina smaken fram mer skonsamt, vilket i slutändan ger en helt underbar dryck. Inte blir det sämre med en vaniljstång i.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016

Till buffé

TILL BUFFÉ

Ingredienser

Portioner: 4 1/2 l

  • 3 kg rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 4 l vatten
  • 1 msk citronsyra
  • 1 tsk natriumbensoat
  • ca 16 dl strösocker (16 dl motsvarar ca 1440 g)
  • 4 dl färskpressad citronjuice

Gör så här

  1. Skölj rabarbern. Skär i cm-stora bitar.
  2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna.
  3. Lägg rabarber, vaniljstång och frön i en stor bunke eller kastrull.
  4. Koka upp vattnet och häll över.
  5. Rör ner citronsyra och natriumbensoat.
  6. Låt stå övertäckt i 2 dygn i kylen. Rör då och då.
  7. Sila av vätskan.
  8. Rör ner socker och citronjuice.
  9. Låt stå tills sockret lösts upp. Rör då och då.
  10. Häll upp lemonaden på väl rengjorda flaskor.
  11. Späd med vatten och is vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Späd lemonaden med kolsyrat vatten för en fräsch, bubblande dryck!

Fler recept på ica.se >