45 min - Medel

Nyttigare rabarberpaj - recept från ICA

Klassisk smulpaj med syrliga rabarber och söta jordgubbar. Pajen är sötad med honung och kokossocker. Vi har valt havregryn som tillför nyttiga fibrer istället för vetemjöl och den innehåller mindre smör. Smakar som en sommardag!

Ingredienser

Portioner: 8

Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

Fyllning

  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • 3 msk kokossocker
  • 2 msk potatismjöl

Smuldeg

  • 4 dl havregryn
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Fyllning: Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Skär jordgubbarna i bitar. Lägg allt i en pajform, ca 26 cm i diameter.
  3. Mortla kardemummakärnorna. Blanda dem, kokossocker och potatismjöl och strö över frukten och blanda om.
  4. Smuldeg: Blanda alla ingredienser till en smulig deg. Fördela degen över fyllningen. 
  5. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Prova gärna byta ut kardemumman mot 1 msk riven färsk ingefära (för 8 bitars paj).

 

Fler recept på goda rabarberpajer >