1-4 tim - Enkel

Picklad rabarber och rädisa - ett recept från ICA Buffé

Picklad rädisa och rabarber blir ett supergott och enkelt tillbehör till vårens och sommarens sallader, eller till grillat. Ättiksinläggningen rundar dessutom av den ibland skarpa syran som finns i rabarbern på ett fint sätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018

Till buffé

TILL BUFFÉ

Ingredienser

Portioner: Ca 5 dl

  • 4 rabarberstjälkar
  • 1 knippe rädisor (à 200 g)

Lag

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Ansa och skölj rabarber och rädisor.
  2. Skiva rabarber och rädisorna tunt, gärna på mandolin.
  3. Lägg i en glasburk med lock.
  4. Koka upp vatten, socker, ättika och salt.
  5. Häll den varma lagen över rabarbern och rädisorna.
  6. Sätt på locket och låt svalna.
  7. Låt stå i kylen minst ett dygn innan servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Fler recept på ica.se >