30 min - Medel

Macka med grillbacon, krämig brie och tomat - ett recept från ICA

Mackmiddag? Satsa högt! Här är en härligt matig macka fylld av läckerheter som brie, avokado och grillbacon. Låt alla ingredienser, även surdegsbrödet, få sin vända på grillgallret och toppa med krispigt rostad lök, söt balsamicosirap och heta chiliflakes.

 

Portioner: 4

Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 2 plommontomater
  • 250 g gula körsbärstomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamicosirap
  • salt
  • svartpeppar

Bacon och bröd

  • 350 g grillbacon
  • 4 skivor vitt surdegsbröd
  • 200 g brieost
  • 2 avokador
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl rostad lök

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken tunt.
  2. Blanda tomat och lök med olja, vinäger och krydda med salt och peppar.
  3. Bacon och bröd: Grilla bacon och bröd. Skiva brieosten och lägg på bröden en stund på sidan av grillen så att osten börjar smälta något.
  4. Dela avokadon och gröp ur och mosa en halva på varje brödskiva. Salta och krydda med chiliflakes.
  5. Lägg ihop mackan med alla tillbehör och toppa med rostad lök.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri brieost.

 

Fler recept på ica.se >