30 min - Enkel

Tomatbräserad bringa med gremolata och tomat - ett recept från Buffé

Tomatbräserad bringa serveras här tillsammans med fluffigt ris och en tomatsallad med gremolata. Gremolatan gör du genom att blanda hackad persilja, citronskal, olivolja och vitlök. Blanda sedan med tomaterna för en smakrik sallad som passar utmärkt till bringan.

 Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2018:

Till matkassen

TILL MATKASSEN

Ingredienser

Portioner: 2
Behöver du ändra antalet portioner? Ändra här >

  • 2 port alspånsrökt nötbringa
  • 1/2 burk pastasås zucchini & paprika (à 420 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 port ris

Tomatsallad

  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1/2 citron
  • 1/2 ask körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar

Gör så här

  • Skiva och värm bringan i pastasåsen och vattnet i en kastrull under lock ca 20 minuter.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Tomatsallad: Hacka persiljan och riv det yttersta skalet av citronen.
  • Dela tomaterna och blanda med persilja, citronskal och olivolja.
  • Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
  • Servera bringan med ris och tomatsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i nötbringan och pastasåsen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Fler recept på ica.se >